Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ζάεφ: Η Ελλάδα να αναλάβει την ηγεσία των Βαλκανίων
[Tribune]: Ζάεφ: Η Ελλάδα να αναλάβει την ηγεσία των Βαλκανίων

[Tribune]: Ζάεφ: Η Ελλάδα να αναλάβει την ηγεσία των Βαλκανίων

Μήνυμα για την οικοδόμηση φιλίας με την Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ , τονίζοντας παράλληλα πως συμμερίζεται την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει πραγματικά να αναλάβει την ηγεσία των Βαλκανίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent Balkan News Agency (IBNA), ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στην πρώτη του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της 74ης Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Για εμένα είναι πάντα χαρά μου να συναντώ εκπροσώπους μια φιλικής χώρας και η Ελλάδα είναι φιλική προς την χώρα μας.

Μετά από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η μόνη μας διάθεση είναι να οικοδομήσουμε μια φιλία, να προχωρήσουμε προς την ευημερία και για τις δύο χώρες και βέβαια πάντα δράττομαι της ευκαιρίας να ευχηθώ ευημερία, χαρά, ικανοποίηση, καλή ζωή και συνεργασία με τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

«Συζητήσαμε για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές, καθώς μέσω αυτής αυτό θα είναι ορατό και για τις δύο πλευρές.

Έχουμε υποχρεώσεις να εκπληρώσουμε, ορισμένες έχουν εκπληρωθεί νωρίτερα απ’ ότι υποχρεούμασταν, ώστε να προετοιμάσουμε τους πολίτες μας και να δείξουμε στους πολίτες της Ελλάδας την ειλικρινή μας φιλία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για οικονομική συνεργασία. «Νομίζω ότι ακόμη και η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση πολύ σύντομα. Γιατί; Επειδή, για παράδειγμα, σε χώρες όπως η Ολλανδία το 60% του ΑΕΠ προέρχεται από εταιρείες που βρίσκονται εκτός συνόρων και φέρνουν σε αυτή μερίσματα και κέρδη».

«Στο τέλος του 2018 είχαμε άνοδο άνω του 20% στις εμπορικές σχέσεις των χωρών μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!