Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ξεκινά ο μαραθώνιος για τη β’ αξιολόγηση – Οι εντολές Τσίπρα
[Tribune]: Ξεκινά ο μαραθώνιος για τη β’ αξιολόγηση – Οι εντολές Τσίπρα

[Tribune]: Ξεκινά ο μαραθώνιος για τη β’ αξιολόγηση – Οι εντολές Τσίπρα

Από το Τάι Κβον Ντο στο ξενοδοχείο Χίλτον στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, με τα τεχνικά κλιμάκια να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης κρίσιμης αξιολόγησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να κλείσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, δίχως να σημειωθούν καθυστερήσεις και εμπλοκές, με αυτή να είναι και τη ρητή εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στους υπουργούς που μετέχουν.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος είναι ταυτόχρονα να λυθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα με τους δανειστές, δηλαδή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η έναρξη συγκεκριμενοποίησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Αναφορικά με το μείζον θέμα των εργασιακών η κυβέρνηση προσέρχεται στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω από αυτό.

Οι επαφές με τους επικεφαλής των Θεσμών αναμένεται να αρχίσουν από την Παρασκευή, με ορόσημο ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων για το οικονομικό επιτελείο, την 7η Δεκεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroup .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!