Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Βρετανός τραπεζίτης επιτέθηκε στον Σόιμπλε για την νομισματική ένωση
[Tribune]: Βρετανός τραπεζίτης επιτέθηκε στον Σόιμπλε για την νομισματική ένωση

[Tribune]: Βρετανός τραπεζίτης επιτέθηκε στον Σόιμπλε για την νομισματική ένωση

Στο ζήτημα των εκ διαμέτρου αντίθετων οικονομικών πολιτικών που χρειάζεται η Γερμανία σε σχέση με τις χώρες του Νότου και την ευρωκρίση αναφέρεται ο Βρετανός, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Βρετανίας, Μάρβιν Κινγκ.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο Κινγκ βάλλεται κατά του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οποιουδήποτε άλλου επιμένουν ότι αν οι υπόλοιπες χώρες της νομισματικής Ένωσης ακολουθήσουν την Γερμανία το πρόβλημα στην ευζώνη θα επιλυθεί.

«Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα πλησιάζει το 8% του ΑΕΠ. Όποιος, όπως ο Σόιμπλε, επιχειρηματολογεί ότι αυτό βοηθά ολόκληρη την ευρωζώνη γιατί ισοσκελίζει το υπάρχον έλλειμμα κάπου αλλού, δεν έχει αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης».

«Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός φοβερού διλήμματος, είτε θα στηρίξει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης με ατελείωτα χρήματα των φορολογουμένων της, είτε θα σταματήσει το εγχείρημα της νομισματικής ένωσης. Η προσπάθεια εύρεσης μεσαίου δρόμου αποτυγχάνει» επισημαίνει στο βιβλίο του με τίτλο «Το τέλος της αλχημείας» ο Μάρβιν Κινγκ.

«Η Γερμανία χρειάζεται υψηλότερους τόκους και ένα πιο ισχυρό ευρώ. Η Ιταλία και άλλες περιφερειακές χώρες χρειάζονται το αντίθετο. Η ιδέα ότι όλα θα διορθωθούν μόνο όταν οι άλλες χώρες ακολουθήσουν τη Γερμανία είναι μύθος» επισημαίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!