Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Βρετανός υπουργός: Η Κύπρος δεν έχει καλύτερο φίλο από τη Βρετανία
[Tribune]: Βρετανός υπουργός: Η Κύπρος δεν έχει καλύτερο φίλο από τη Βρετανία

[Tribune]: Βρετανός υπουργός: Η Κύπρος δεν έχει καλύτερο φίλο από τη Βρετανία

Τη θέση ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούνται γεωτρήσεις σε ύδατα κοντά στην Κύπρο και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το κυριαρχικό δικαίωμα αξιοποίησης των φυσικών πόρων στην ΑΟΖ της, διατύπωσε ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης Κρίστοφερ Πίντσερ .

Ο κ. Πίντσερ μιλούσε ενώπιον μελών της παροικίας και φίλων της Κύπρου σε εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου με τη συνδρομή της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο.

Ο υπουργός Ευρώπης είπε ότι οι επισκέψεις του στην Κύπρο, με πιο πρόσφατη προ ολίγων εβδομάδων, έχουν αφήσει «ανεξίτηλο σημάδι» στο μυαλό του.

Αναφερόμενος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, που ήταν το σημείο αναφοράς της εκδήλωσης, μετέφερε τα έντονα συναισθήματα που του προκάλεσαν «οι άδειες παραλίες, οι ερημωμένοι δρόμοι και τα διαλυμένα σπίτια και ξενοδοχεία – το τίποτα άλλο από τη σιωπή».

Συνέχισε ο κ. Πίντσερ απευθυνόμενος στο κυπριακό ακροατήριο: «Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχετε καλύτερο φίλο από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Συμπλήρωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θέλει να δει μία «ανθεκτική και δυνατή» λύση στο Κυπριακό και στα θέματα που απορρέουν από αυτό.

Είπε ότι ενώ βρισκόταν πρόσφατα στην Κύπρο, όπου είχε την ευκαιρία συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδοκίμασε τις γεωτρήσεις στα ύδατα κοντά στην Κύπρο.

«Προωθούμε και σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί γεωτρήσεις και να προχωρά σε έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!