Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Βουλή: Ψηφίστηκαν τα πρώτα άρθρα του ν/σ κατά των εργασιακών διακρίσεων – Τι προβλέπουν
[Tribune]: Βουλή: Ψηφίστηκαν τα πρώτα άρθρα του ν/σ κατά των εργασιακών διακρίσεων –  Τι προβλέπουν

[Tribune]: Βουλή: Ψηφίστηκαν τα πρώτα άρθρα του ν/σ κατά των εργασιακών διακρίσεων – Τι προβλέπουν

Με 201 «υπέρ», 21 «κατά» και πέντε «παρών», ψηφίστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή τα τέσσερα πρώτα άρθρα του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ.

Στην Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Ποταμιού και ανεξαρτήτων βουλευτών, προκειμένου να αποτυπωθεί η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα άρθρα 1 έως και 4, που αποτελούν και βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου.

Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

«Κατά» ψήφισε η Χρυσή Αυγή και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οι Κ. Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια.

«Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ναι» ψήφισαν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Γιώργος Λαζαρίδης και Βασίλης Κόκκαλης.

Τι προβλέπεται

Με τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία ορίζεται η προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και η καταπολέμηση των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες.

Επανακαθορίζεται και διευρύνεται η έννοια των διακρίσεων (έμμεση και άμεση) και του όρου «παρενόχληση» και εισάγονται νέοι ορισμοί (διάκριση λόγω σχέσης, διάκριση λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών, πολλαπλή διάκριση, εύλογες προσαρμογές).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!