Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα αναλαμβάνει και τον στρατό της που πριν εκπαίδευαν οι Τούρκοι
[Tribune]: Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα αναλαμβάνει και τον στρατό της που πριν εκπαίδευαν οι Τούρκοι

[Tribune]: Βόρεια Μακεδονία: Η Ελλάδα αναλαμβάνει και τον στρατό της που πριν εκπαίδευαν οι Τούρκοι

Η Βόρεια Μακεδονία έχει ένα μικρό στρατό που δεν ξεπερνά σε μέγεθος μια μεραρχία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο στρατός αυτός εκπαιδευόταν από την Τουρκία.

Όπως σχολιαζόταν χαρακτηριστικά, οι αξιωματικοί στη Βόρεια Μακεδονία μιλούσαν «τουρκικά». Όλα αυτά άλλαξαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ελλάδα εκτός ότι ανέλαβε την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόκειται για διμερή συμφωνία και όχι λόγω ΝΑΤΟ, αφού η μικρή χώρα δεν έχει γίνει ακόμα μέλος της Συμμαχίας, τώρα αναλαμβάνει και την εκπαίδευση του στρατού.

Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν εντελώς οι Τούρκοι από τα βόρεια σύνορά μας και η Βόρεια Μακεδονία καθίσταται «προέκταση» της Ελλάδας, ζωτικός μας χώρος, στρατηγικό μας έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr , εν ευθέτω χρόνο το ελληνικό Πεντάγωνο σχεδιάζει και τη διενέργεια κοινών ασκήσεων σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας έμμεσης ασπίδας προστασίας έναντι οποιουδήποτε επιβουλεύεται τμήματα της εθνικής μας ακεραιότητας.

Όπως επισημαίνουν με νόημα στρατιωτικές αλλά και πολιτικές πηγές που ασχολούνται με το θέμα, η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων της μικρής χώρας εκ μέρους μας, συνεπάγεται πως δεν θα αναλάβουν να το κάνουν άλλες γειτονικές δυνάμεις που ενδεχομένως θα το επιζητούσαν ώστε δημιουργήσουν ενδεχομένως προβλήματα και σε ένα ακόμη τμήμα της συνοριογραμμής μας.

Για τους γνωρίζοντες το θέμα συζητούνταν εντόνως από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και θα συνεχιστεί από την τωρινή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ούτως ή άλλως προβλέπεται στην Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!