Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Βαλκανιάρχης» ο Κοτζιάς στο Ντουμπρόβνικ: «Έδωσε γραμμή» για Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
[Tribune]: «Βαλκανιάρχης» ο Κοτζιάς στο Ντουμπρόβνικ: «Έδωσε γραμμή» για Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

[Tribune]: «Βαλκανιάρχης» ο Κοτζιάς στο Ντουμπρόβνικ: «Έδωσε γραμμή» για Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

Στις προκλήσεις που ανακύπτουν για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων από την ελληνική σκοπιά, εστίασε στην παρέμβασή του στο 13ο φόρουμ του Ντουμπρόβνικ με θέμα «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας, Μεσόγειος, Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια» ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας ως κύριος ομιλητής στο πρώτο πάνελ του φόρουμ, που πραγματοποιείται στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Ντουμπρόβνικ με θέμα «Ορίζοντας τις Προκλήσεις – Αναζητώντας τις Λύσεις», ο κ. Κοτζιάς ανέδειξε τη σημασία προώθησης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας και της κατανόησης μεταξύ των λαών της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών ανέτρεξε στην πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων, από τη δεκαετία του 1990 και την αλλαγή που επήλθε με τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης το 2003, που σήμανε την απαρχή των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών των κρατών της περιοχής, και τόνισε πως τα επόμενα χρόνια πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερα δίκτυα μεταξύ μας, εντός μια ενωμένης και διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε αυξημένο ρόλο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης Ε.Ε.

»Η συνεργασία μεταξύ των κρατών της Βαλκανικής είναι επιτακτική, καθώς έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό μέλλον», τόνισε ο κ. Κοτζιάς και επισήμανε, πάντα με βάση τις ίδιες πηγές, πως «οι κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. σήμερα συνδέονται με την έλλειψη οράματος ως προς ποια μελλοντική Ε.Ε. επιθυμούμε», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!