Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τζούντιθ Γκάρμπερ: «Αμερικανική και κυπριακή εθνική ασφάλεια άρρηκτα συνδεδεμένες»
[Tribune]: Τζούντιθ Γκάρμπερ: «Αμερικανική και κυπριακή εθνική ασφάλεια άρρηκτα συνδεδεμένες»

[Tribune]: Τζούντιθ Γκάρμπερ: «Αμερικανική και κυπριακή εθνική ασφάλεια άρρηκτα συνδεδεμένες»

Την πεποίθηση ότι και άλλες αμερικανικές εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της Ενέργειας θα δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, εξέφρασε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ, μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ σε επιχειρηματικό δείπνο του Αμερικανικού Επιμελητηρίου Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Παράλληλα, η κ. Γκάρμπερ υπογράμμισε πως «η αμερικανική εθνική ασφάλεια, η κυπριακή εθνική ασφάλεια και η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες» και επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ πως αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει τους πόρους στην ΑΟΖ της.

«Πιστεύουμε επίσης ότι αυτοί οι πόροι πρέπει να κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

»Ανησυχούμε για τις παράνομες δραστηριότητες του πλοίου-γεωτρύπανου Γιαβούζ εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Αυτό το προκλητικό και παράνομο βήμα προκαλεί εντάσεις στην περιοχή.

»Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτοί οι πόροι μπορούν να συμβάλουν στη συνολική οικονομική ευημερία της Κύπρου και έτσι να αποτελέσουν μια θετική δύναμη για την επίτευξη λύσης του κυπριακού προβλήματος», είπε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα.

Η κ. Γκάρμπερ σημείωσε πως η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι πολλά υποσχόμενη και εξυπακούει υπευθυνότητα.

Ελπίζουμε, πρόσθεσε, ότι οι πόροι αυτοί θα προωθήσουν την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!