Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Τζόνσον έστειλε επιστολή στον Τουσκ με νέες προτάσεις για τη μετά Brexit εποχή
[Tribune]: Ο Τζόνσον έστειλε επιστολή στον Τουσκ με νέες προτάσεις για τη μετά Brexit εποχή

[Tribune]: Ο Τζόνσον έστειλε επιστολή στον Τουσκ με νέες προτάσεις για τη μετά Brexit εποχή

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ απέστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον στην οποία, μεταξύ άλλων, του ζητά να υπάρξει αντικατάσταση του περίφημου backstop (τι θα ισχύει για τα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας) με κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Στην επιστολή που δημοσίευσε το γραφείο του, ο Τζόνσον επανέλαβε τα αίτημά του για το backstop – μία ειδική συμφωνία ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή «σκληρών» συνόρων στην Ιρλανδία – προκειμένου να λύσει ένα από τα προβλήματα της συμφωνίας που είχε υπογράψει η προκάτοχός του Τερέζα Μ’ει με την Ένωση.

Ο Τζόνσον, ο οποίος έχει υποσχεθεί να αποσυρθεί η Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία, δήλωσε ότι πίστευε ότι ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία και ότι έτσι έγινε η «κυριότερη προτεραιότητα» της κυβέρνησής του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει ότι εναλλακτικές ρυθμίσεις μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης.
Ως εκ τούτου προτείνω να αντικατασταθεί το backstop με τη δέσμευση να τεθούν σε εφαρμογή τέτοιες ρυθμίσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου, ως μέρος της μελλοντικής σχέσης», αναφέρει στην επιστολή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εξετάσει «εποικοδομητικά και ευέλικτα» τις δεσμεύσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εμπιστοσύνη για το τι θα συμβεί εάν τέτοιες ρυθμίσεις δεν είχαν εφαρμοστεί πλήρως στο τέλος αυτής της περιόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!