Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι τζιχαντιστές του ISIS έβαλαν φωτιά στα γραφεία τους στη Χαουίτζα για να εξαφανίσουν αποδείξεις
[Tribune]: Οι τζιχαντιστές του ISIS έβαλαν φωτιά στα γραφεία τους στη Χαουίτζα για να εξαφανίσουν αποδείξεις

[Tribune]: Οι τζιχαντιστές του ISIS έβαλαν φωτιά στα γραφεία τους στη Χαουίτζα για να εξαφανίσουν αποδείξεις

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έβαλαν φωτιά και πυρπόλησαν τρία κεντρικά γραφεία της οργάνωσής τους στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ στο Ιράκ.

Όπως μετέδωσε την Κυριακή το ιρακινό Al Sumaria News, «το Ισλαμικό Κράτος έβαλε φωτιά στα κεντρικά γραφεία του στην Αλ Ριάντ, του Κιρκούκ, παραδίδοντας στις φλόγες και όλα τα έγγραφα που υπήρχαν σε αυτά και αφορούσαν ζητήματα ασφάλειας ή περιείχαν λίστες με τζιχαντιστές», σύμφωνα με τοπική πηγή.

Η ίδια τοπική πηγή είπε στην ιρακινή ιστοσελίδα ότι επικρατεί χάος στις γραμμές των τζιχαντιστών.

Οι πιο ψύχραιμοι από τους τρομοκράτες φροντίζουν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τις αποδείξεις σχετικά με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατοχής και λίστες με ονόματα μελών της οργάνωσης με τις πραγματικές τους ταυτότητες.

Να σημειωθεί ότι οι νοτιοδυτικές περιοχές της επαρχίας του Κιρκούκ καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Το προπύργιο της οργάνωσης στην περιοχή είναι η πόλη Χαουίτζα. Γύρω από αυτήν υπάρχει ένας θύλακας υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος περικυκλωμένος από ιρακινά και κουρδικά στρατεύματα.

Ο ιρακινός στρατός πορεύεται προς τη Χαουίτζα και την Κυριακή ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε 28 χωριά από τους τρομοκράτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!