Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απειλούν να κάψουν ζωντανά γυναικόπαιδα από την Αυστραλία
[Tribune]: Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απειλούν να κάψουν ζωντανά γυναικόπαιδα από την Αυστραλία

[Tribune]: Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απειλούν να κάψουν ζωντανά γυναικόπαιδα από την Αυστραλία

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απειλούν να κάψουν ζωντανές γυναίκες και παιδιά από την Αυστραλία, χήρες και ορφανά συμπολεμιστών τους, που βρίσκονται στο προσφυγικό στρατόπεδο Αλ Χολ στην ανατολική Συρία.

Η απειλή έγινε μετά την αποκάλυψη μυστικής μεταφοράς οκτώ ορφανών αυστραλέζικης ιθαγένειας από τον προσφυγικό καταυλισμό πίσω στην πατρίδα των γονιών τους.

Την Κυριακή η κυβέρνηση της Αυστραλίας πήρε με μυστική επιχείριση, ύστερα από συνεννόηση με τις κουρδικές Αρχές, οκτώ ορφανά από το Αλ Χολ και τα πέρασε στο Ιράκ για να τα μεταφέρει στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αυστραλία.

Στον καταυλισμό παραμένουν ακόμα περίπου 50 γυναικόπαιδα με αυστραλέζικη ιθαγένεια, που πλέον θεωρούνται από τους υπόλοιπους αιχμάλωτους τζιχαντιστές «προδότες».

Φοβερίστηκαν και απειλήθηκαν με τρομακτική βία ως εκδίκηση για την εκκένωση των οκτώ ορφανών την Κυριακή.

Ο Ματ Τίνκλερ, της οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά» (Save The Children) ανέφερε σε δήλωσή του ότι η μεταφορά των οκτώ παιδιών έχει θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πενήντα που παραμένουν στο Αλ Χολ, που είναι γυναίκες, κάποιες έγκυες, και παιδιά πολλά από τα οποία είναι άρρωστα.

Στον καταυλισμό Αλ Χολ έχουν συγκεντρωθεί χήρες και ορφανά τζιχαντιστών.

Ο άμαχος τζιχαντιστικός πληθυσμός που κρατείται εκεί αριθμεί κάποιες χιλιάδες.

Πολλές από αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά είναι από ξένες χώρες.

Βρέθηκαν στη Συρία με τους άνδρες τους, όταν εκείνοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης και έσπευσαν από όλες τις ηπείρους της γης για να πολεμήσουν ως εθελοντές για το Ισλαμικό Κράτος και το «χαλιφάτο των ονείρων» τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!