Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα
[Tribune]: Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα

[Tribune]: Τζέφρι Πάιατ: Σοβαρός ενεργειακός παίκτης η Ελλάδα

Η Ελλάδα αναδύεται ως σοβαρός ενεργειακός παίκτης εδώ και χρόνια, ωστόσο την τελευταία διετία έχουν αποκτήσει δυναμική έργα «κλειδιά», όπως ο αγωγός TAP και Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ecali Club, ο πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε ότι το ζήτημα της ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και για τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε κ. Πάιατ, ο αγωγός ΤΑΡ είναι πλέον έτοιμος κατά 85%.

Ανέφερε, δε, ότι η Ρεβυθούσα είναι μία επίσης θετική ιστορία, καθώς όπως σημείωσε οι αναβαθμίσεις θα αυξήσουν την αποθηκευτική ικανότητα κατά 70%, επιτρέποντας στην εγκατάσταση να παρέχει περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι τόσο ο ΤΑΡ όσο οι τερματικοί σταθμοί LNG αποτελούν «πύλη» αερίου για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, όπου αναδιαμορφώνεται το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο και επαναπροσδιορίζονται οι περιφερειακές σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!