Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Τζανακόπουλος «ξεκόβει» σενάρια για νέα μέτρα μετά το 2018
[Tribune]: Ο Τζανακόπουλος «ξεκόβει» σενάρια για νέα μέτρα μετά το 2018

[Tribune]: Ο Τζανακόπουλος «ξεκόβει» σενάρια για νέα μέτρα μετά το 2018

Νέο «μπλόκο» στα σενάρια για πρόσθετα μέτρα πέραν του 2018 όρθωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, υπάρχει καλό κλίμα, ώστε τη Δευτέρα στο Eurogroup, να συμφωνήσουμε επί της αρχής, για τη β’ αξιολόγηση».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος. Ούτε έχει τεθεί στη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι οι εταίροι της χώρας και το ΔΝΤ πρέπει να αντιληφθούν ότι:

α) δεσμεύονται από το Δίκαιο της ΕΕ σε οτι αφορά τα εργασιακά, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα της συμφωνίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και

β) ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μέτρα, μετά το 2018.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοια συζήτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας οτι αυτή είναι η θέση που ρητά εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί και νέο Eurogroup, μετά από αυτό της Δευτέρας. «Στόχος να συμφωνηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους σε αυτό το Eurogroup ή να υπάρχει ή σε άλλο μέχρι τα Χριστούγεννα», είπε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως «τίποτα άλλο δεν απασχολεί την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, από το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης». Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας, διαβεβαίωσε, πως δεν θα υπάρξει μείωση στα επιδόματα, αλλά «εξορθολογισμός» τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!