Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τζανακόπουλος: Ο τρόπος αντιμετώπισης των fake news δεν είναι τόσο εύκολος όσο νομίζουμε
[Tribune]: Τζανακόπουλος: Ο τρόπος αντιμετώπισης των fake news δεν είναι τόσο εύκολος όσο νομίζουμε

[Tribune]: Τζανακόπουλος: Ο τρόπος αντιμετώπισης των fake news δεν είναι τόσο εύκολος όσο νομίζουμε

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των fake news δεν είναι τόσο εύκολος όσο πιθανόν να νομίζουμε, ότι δηλαδή αντιπαραθέτουμε μια αλήθεια απέναντι σε ένα ψέμα και πάντοτε η αλήθεια θα βγει κερδισμένη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην προεκλογική εκδήλωση με θέμα «Fake news & ΜΜΕ» που έγινε στο κεντρικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Ως κυβέρνηση έχουμε βρεθεί δεκάδες φορές στη θέση του να διερωτόμαστε αν θα πρέπει να διαψεύσουμε μια ψευδή είδηση ή όχι.

Διότι αν δεν την διαψεύσουμε η ψευδής είδηση μπορεί μεν να έχει μια διάδοση αλλά θα βρει συγκεκριμένα όρια. Εάν όμως την διαψεύσουμε η ψευδής είδηση θα γίνει γνωστή στο πανελλήνιο.

Μιλάμε λοιπόν πια για την αντιπαράθεση γύρω από το τι συγκροτεί και τι δεν συγκροτεί την αλήθεια και αυτή είναι μια ποιοτική τομή στο ίδιο το πεδίο εντός του οποίου συντελείται η πολιτική αντιπαράθεση.

Ακόμη πιο σημαντικό δε από τα ίδια τα fake news είναι η συγκρότηση της ατζέντας της δημόσιας συζήτησης. Δηλαδή τα θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Και είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος ο μηχανισμός που την παράγει.

Τρεις-τέσσερις ιστοσελίδες και ένα συγκεκριμένο κανάλι το πρωί ξεκινούν με το κεντρικό θέμα της ειδησεογραφίας και από εκεί και πέρα παράγεται μια χιονοστιβάδα που στην πραγματικότητα θέτει την πρώτη είδηση σε κάθε μαζικό μέσο ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!