Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τζανακόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη
[Tribune]: Τζανακόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη

[Tribune]: Τζανακόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη

«Βρισκόμαστε σε μια φάση κρίσης των ευρωτουρκικών σχέσεων, βρισκόμαστε σε με περιοχή που είναι αποσταθεροποιημένη, η ευρύτερη περιοχή μας αντιμετωπίζει πολλαπλές και επικαλυπτόμενες κρίσεις. Επομένως, σε αυτή τη φάση, ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για την Ελλάδα είναι να επιδιώξει την ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων με τη γείτονα και συνολικά και στα επιμέρους ζητήματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος, λίγο πριν από την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής πλευράς με τον Τούρκο Πρόεδρο, πρόσθεσε ότι τα ζητήματα αυτά «είτε αυτά αφορούν το Αιγαίο και την απαίτηση εκ μέρους μας για τον οριστικό τερματισμό της τουρκικής παραβατικότητας, είτε αυτό αφορά τα ζητήματα διαχείρισης του προσφυγικού, είτε αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές σχέσεις».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον Real fm, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει, αν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα και με δεδομένο -εντός του πλαισίου του οποίου συζητάμε- και τον θεμέλιο λίθο αυτού του πλαισίου, δηλαδή τη Συνθήκη της Λωζάννης, επιδιώξει αυτή την ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων με την Τουρκία».

Παράλληλα, ο Δ.Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν βεβαίως ζητήματα που υπονομεύουν αυτή τη σχέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!