Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)
[Tribune]: Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)

[Tribune]: Ο Τζανακόπουλος κάνει «τάληρα» το success story της ΝΔ σε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Μέσα σε τρία λεπτά και τρία δευτερόλεπτα και με ένα βίντεο με τίτλο «ήταν η ελληνική οικονομία έτοιμη να απογειωθεί το 2014;» ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος ξετίναξε το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο επικαλείται σήμερα η ΝΔ.

«Λίγα μόνο λόγια για το ότι «το 2014 η ελληνική οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί & να βγει από τα μνημόνια αλλά ήρθε ο κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία & έφερε το 3ο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξή του στο Κόντρα που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και παραθέτει τα στοιχεία:

– Την περίοδο 2010-2015 ουδέποτε πιάστηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι. Ενώ δίνονταν προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξης του +2% με +2,5% καταλήξαμε πχ το 2013 να έχουμε ύφεση -4%. Μιλάμε για αποκλίσεις & για νούμερα στην κυριολεξία στο γάμο του καραγκιόζη!

– Την ίδια στιγμή, εκτός από τους αναπτυξιακούς, ποτέ δεν μπόρεσαν να πιάσουν τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ το 2014 ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 1,5% τα έσοδα είχαν αστοχία κατά 1,5% του ΑΕΠ δηλαδή κατά 3 δις ευρώ!

– Επομένως η 5η αξιολόγηση απαιτούσε από την τότε κυβέρνηση να πάρει αυτά τα 3 δις μέτρα και άλλα 3 δισ. για να πιαστεί ο στόχος του 3% πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!