Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τζ. Πάιατ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας από Δούναβη και Εύξεινο Πόντο έως Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
[Tribune]: Τζ. Πάιατ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας από Δούναβη και Εύξεινο Πόντο έως Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

[Tribune]: Τζ. Πάιατ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας από Δούναβη και Εύξεινο Πόντο έως Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας από τον Δούναβη και τον Εύξεινο Πόντο έως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καθιστώντας έτσι σαφή τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας «σε μια ευρύτερη περιοχή», σε ένα τόξο προκλήσεων 270 μοιρών.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κοινή γνώμη Αμερικανός διπλωμάτης, τόνισε ακόμα ότι με την ελληνοαμερικανική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, η χώρα μας ενισχύεται στην ικανότητά της να προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όταν σε μια χώρα αναγνωρίζεται η ικανότητα να προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια περιοχή, σημαίνει ότι θεωρείται ηγέτιδα δύναμη αυτής της περιοχής.

Από πηγή προβλημάτων πηγή λύσεων η Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει μετασχηματιστεί από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων έστειλε o Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ότι οι διμερείς σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στο 23ο ετήσιο συνέδριο του Economist, οι δύο χώρες θα πρέπει να περάσουν τη συνεργασία τους σε επόμενο επίπεδο, με έναν στρατηγικό διάλογο για περαιτέρω βήματα σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο, η άμυνα και η περιφερειακή σταθερότητα.

Τι είπε για τον νέο πρωθυπουργό

Ο κ. Πάιατ, αφού συνεχάρη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εκλογή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι, «υπερασπιζόμενος τις δημοκρατικές αξίες», αναγνώρισε τον Χουάν Γκουάιντο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!