Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσίπρας-Ιερώνυμος ανοίγουν τα χαρτιά τους: Διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας
[Tribune]: Τσίπρας-Ιερώνυμος ανοίγουν τα χαρτιά τους: Διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας

[Tribune]: Τσίπρας-Ιερώνυμος ανοίγουν τα χαρτιά τους: Διακριτοί ρόλοι Κράτους-Εκκλησίας

Στις 18.00 το απόγευμα τελικά θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο τετ α τετ του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Αν και από τις δύο πλευρές κρατούνται ως επτασφράγιστα μυστικά τα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα της συνάντησης, το τετ α τετ κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι γίνεται στο πλαίσιο της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για τους διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας στη συνταγματική αναθεώρηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν υπάρξει έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο, προκειμένου να βρεθεί χρυσή τομή για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, τόσο αυτό του άρθρο 3 του Συντάγματος όσο και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, με τα δύο μέρη να προχωρούν στην υπογραφή σχετικού συμφώνου.

Μάλιστα, χθες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της συνταγματικής αναθεώρησης , δηλώνοντας πως εάν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας κρύβεται το γαλλικό μοντέλο δεν συμφωνεί.

«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες.

»Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ας σημειωθεί ότι το Σύμφωνο που θα υπογραφεί είναι μια διαδικασία ανεξάρτητη από τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!