Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσίπρας για τους λαούς Ελλάδας-Τουρκίας: «Μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς φόβο και μίσος»
[Tribune]: Τσίπρας για τους λαούς Ελλάδας-Τουρκίας: «Μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς φόβο και μίσος»

[Tribune]: Τσίπρας για τους λαούς Ελλάδας-Τουρκίας: «Μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς φόβο και μίσος»

Συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber και τη δημοσιογράφο Ασλιγκιούλ Ατάσαγκουν παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημαντική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτήρισε ειδικότερα την επίσκεψη και ζήτησε εκ νέου τη στήριξη της ΕΕ στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης, ενώ αποκάλυψε ότι ένας από τους παππούδες του γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα θα μεταδοθεί αναλυτικά την Κυριακή.

Στο απόσπασμα που προβλήθηκε, ο κ . Τσίπρας κάνει αναφορά στην επίσκεψή του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης: «Νομίζω, σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα τη Θεολογική Σχολή και το όμορφο νησί στο οποίο βρίσκεται η Σχολή.

»Συνάντησα εκεί αρκετούς Τούρκους που με υποδέχθηκαν φιλικά, αργότερα συμμετείχα στη λειτουργία. Νομίζω, το σημαντικό είναι πως εκεί δώσαμε ένα μήνυμα. Ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς φόβο και μίσος», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αν ανοίξει η Θεολογική Σχολή, που πρέπει να ανοίξει, θα έχουμε κάνει ένα νέο βήμα. Αυτό θα είναι ένα βήμα για να ζούμε μαζί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα όσα είπε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει με τον κ. Ερντογάν για το προσφυγικό, ότι δηλαδή η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία.

«Η Τουρκία φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!