Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «colpo grosso» με τις συντάξεις – Ο οδικός χάρτης των «εκπλήξεων»
[Tribune]: Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «colpo grosso» με τις συντάξεις – Ο οδικός χάρτης των «εκπλήξεων»

[Tribune]: Ο Τσίπρας αποκάλυψε το «colpo grosso» με τις συντάξεις – Ο οδικός χάρτης των «εκπλήξεων»

Προσεκτικά μεν αλλά με σαφέστατα υπονοούμενα για τις προθέσεις του ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο μη εφαρμογής του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019.

Κλείνοντας το μάτι για πολλές «θετικές ειδήσεις» το προσεχές διάστημα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg και σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αρνήθηκε να δηλώσει δεσμευμένος στο μέτρο που είχε ψηφιστεί κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρα, ώστε να πιαστεί ο στόχος του 3,5%.

»Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε τους στόχους» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup. Σας παραπέμπω σε αυτές. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Η παραπομπή στο παράρτημα του κειμένου του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας μόνο τυχαία δεν είναι, δεδομένου ότι όπως έχει αποκαλύψει το TRIBUNE στη λίστα με τις προς ολοκλήρωση δομικές μεταρρυθμίσεις μετά τη μεταμνημονιακή περίοδο δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!