Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Tσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και των καταπιεσμένων (βίντεο)
[Tribune]: Tσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και των καταπιεσμένων (βίντεο)

[Tribune]: Tσίπρας: Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών και των καταπιεσμένων (βίντεο)

«Αποχαιρετούμε τον Κομαντάντε Φιντέλ, ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφωνώντας επικήδειο λόγο σε εκδήλωση στη μνήμη του ιστορικού ηγέτη της Κούβας στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.

Με το χαιρετισμό «»hermanos y hermanas» (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας», άρχισε ο πρωθυπουργός τον επικήδειό του, που κατά το πρώτο μέρος ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της Ιστορίας για το νησί της Κούβας.

Όπως υπογράμμισε, ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας «μεγάλος επαναστάτης του 20ου αιώνα. Ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο, τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία», σημείωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας συγχρόνως ότι είναι «μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».

Ελληνοκουβανικοί δεσμοί

Σε αυτό το σημείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέκρινε τους δύο λαούς, σχολιάζοντας ότι υπάρχουν κοινοί δεσμοί αγώνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!