Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται
[Tribune]: Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται

[Tribune]: Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται

Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτό, όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει η μη λύση» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017.

Ο Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι, με βάση τις συζητήσεις που έχει κάνει, η εκτίμησή του είναι ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί άλλο πρόγραμμα, αλλά εξετάζει την συμμετοχή του στο υπάρχον πρόγραμμα, διαφωνώντας με την εκτίμηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η λύση για το χρέος θα επιτρέψει την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που είναι «πολύ σημαντικό στοιχείο για τους επενδυτές», ενώ θα επιταχύνει και την άρση των capital controls. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο αφήγημα περί «success story», αλλά εκτιμά ότι οι παρεμβάσεις της μπορούν να στηρίξουν τον στόχο για ανάπτυξη στο 2,7% του ΑΕΠ.

«Το κλίμα αλλάζει»

Ο Ευ. Τσακαλώτος δεν συμμερίστηκε την απαισιοδοξία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, όπως αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου, Π.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!