Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσακαλώτος: Μόνο το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά από διαπραγμάτευση
[Tribune]: Τσακαλώτος: Μόνο το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά από διαπραγμάτευση

[Tribune]: Τσακαλώτος: Μόνο το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά από διαπραγμάτευση

Να μεταβιβαστεί μόνο το 5% των μετοχών του ΟΤΕ που εξακολουθεί να διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, παρά το γεγονός πως υποχρέωση από το μνημόνιο του Ιουλίου του 2015 ήταν να μεταβιβαστεί ποσοστό 6%, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό Δημόσιο κρατάει 1%, ώστε μαζί με το 4% των μετοχών που έχει το ΙΚΑ να μπορεί να κρατήσει μία στρατηγική σχέση με τον ΟΤΕ και να έχουμε μία νέα συμφωνία μετόχων.

Σε επισήμανση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, ότι «η κυβέρνηση εκποιεί τις μετοχές του ΟΤΕ σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης του Χρηματιστηρίου, καθώς στις 29.12.2014 η αξία της μετοχής του ΟΤΕ ήταν 9,2 ευρώ και σήμερα είναι 7,85 ευρώ και προκύπτει, έτσι, τρύπα 500 εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο», ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι το πότε θα πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ αυτές τις μετοχές θα κριθεί από το πότε θα υπάρχουν οι συνθήκες για να επιτευχθεί καλύτερη τιμή.

Αναφορικά με την πρόβλεψη της τροπολογίας ότι εφεξής δεν θα «περνάνε» από τη Βουλή οι νέες συμφωνίες μετόχων, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η διάταξη περιελήφθη στην τροπολογία, όχι διότι είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά επειδή από το 2012 η αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν είχε θέσει θέμα διατήρησης μεγάλων δικαιωμάτων του ελληνικού Δημοσίου και έκρινε ότι, αν οι συμφωνίες των μετόχων προωθούνταν προς επικύρωση από το Κοινοβούλιο, διελάμβαναν χαρακτήρα «χρυσής μετοχής» τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου και αυτό θα ήταν αντίθετο με την ομαλή λειτουργία των χρηματαγορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!