Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσακαλώτος: Tο «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. δεν έχει προσανατολισμό
[Tribune]: Τσακαλώτος: Tο «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. δεν έχει προσανατολισμό

[Tribune]: Τσακαλώτος: Tο «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. δεν έχει προσανατολισμό

«Γενικά από το νομοσχέδιο απουσιάζει κάθε είδους στρατηγική που να μας λέει πως φαντάζεται η ΝΔ την Ελλάδα στο μέλλον, το «επιτελικό κράτος» φαίνεται να μην έχει προσανατολισμό» τόνισε o τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα σημεία από την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:

Το βασικό ζήτημα σε μία αναπτυξιακή πολιτική είναι να διασφαλίζονται τόσο τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων που είναι απαραίτητες για να τονωθεί και να διασφαλιστεί η ανάπτυξη.

Από το νομοσχέδιο φαίνεται η ΝΔ να μην έχει σαφή θέση για την ανάπτυξη.

Αντίθετα το προτεινόμενο νομοσχέδιο φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο ότι αν αφαιρεθούν τα «εμπόδια», οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα έρθουν από μόνες τους.

Έτσι λοιπόν για το ερώτημα της ποσότητας προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι η θέση της ΝΔ για θέματα που επηρεάζουν άμεσα την ποσότητα, όπως ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός:

Ποια είναι η θέση της ΝΔ για παράδειγμα απέναντι σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό επενδυτικό πακέτο; Το υποστηρίζει ή όχι;

Αν μιλάμε για έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ύψους περίπου στο 1,15% – 1,3% του ΑΕΠ της ΕΕ, ποια θεωρούν ότι είναι τα περιθώρια για αναπτυξιακές επενδύσεις; Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια.

Όμως ούτε ως προς την ποιότητα έχουμε καταλάβει ποια είναι η θέση της ΝΔ.

Οι ρυθμίσεις της ΝΔ δημιουργούν μηχανισμούς συμπίεσης των μισθών, μέσω των παρεμβάσεων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και μεταφέρουν αρμοδιότητες του δημοσίου στους ιδιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!