Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τσακαλώτος: Η ελάφρυνση του βάρους στη μεσαία τάξη, στρατηγική της κυβέρνησης για το 2017
[Tribune]: Τσακαλώτος: Η ελάφρυνση του βάρους στη μεσαία τάξη, στρατηγική της κυβέρνησης για το 2017

[Tribune]: Τσακαλώτος: Η ελάφρυνση του βάρους στη μεσαία τάξη, στρατηγική της κυβέρνησης για το 2017

Η ελάφρυνση των πιο ευάλωτων τάξεων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου είναι η στρατηγική της κυβέρνησης για το 2017, όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋποογισμού του 2017, ο υπουργός Οικονομικών εξέφασε την εκτίμηση ότι ίσως χρειαστεί ένα ακόμα Eurogroup για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και ότι τον Ιανουάριο θα υπάρχει πλήρης εικόνα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι και αυτό του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον Δεκέμβριο ως τον «πιο κρίσιμο μήνα» από το καλοκαίρι του 2015 σχετικά με την δυνατότητα να πετύχει ο οδικός χάρτης που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τον στόχο της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 στο 1,5%, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε την παρότρυνσή του προς το ΔΝΤ «να έχει το θάρρος της γνώμης του» αν πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να παρθούν κι άλλα μέτρα και «να μην πιέζει τον αδύναμο παίχτη, αλλά αυτόν που δεν θέλει να δώσει τόσα πολλά για το χρέος».

Επίσης, σχολίασε δηκτικά τους ισχυρισμούς της ΝΔ, περί διεθνούς απομόνωσης της χώρας και συνέδεσε την πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών κεφαλαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!