Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Τριπλή προειδοποίηση για την Ευρωζώνη από το ΔΝΤ
[Tribune]: Τριπλή προειδοποίηση για την Ευρωζώνη από το ΔΝΤ

[Tribune]: Τριπλή προειδοποίηση για την Ευρωζώνη από το ΔΝΤ

Την ανησυχία του για τη ζώνη του ευρώ διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία.

Την ίδια ώρα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκαρντ, τονίζει πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία της, αντί να στηρίζει μόνο την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλισή της.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Ταμείου, η ανάπτυξη αναμένεται να σταθεροποιηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, ωστόσο, σημειώνει πως υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι, ενώ αναφέρει πως σε περίπτωση απότομης κάμψης θα χρειαστεί πρόσθετη πολιτική στήριξη.

«Παρόλο που σημειώνεται πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της ζώνης του ευρώ, σε πολλές περιπτώσεις λείπει η πολιτική συναίνεση για την πορεία προς τα εμπρός», επισημαίνει το ΔΝΤ.

Αναφερόμενο στα «θεμέλια» της νομισματικής ένωσης το Ταμείο κάνει λόγο πως το προσεχές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να διαμορφώσουν μια νέα συναίνεση.

Παράλληλα, το ΔΝΤ τονίζει πως τρεις είναι οι σοβαρότεροι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη:

Πρώτον, οι παρατεταμένες παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.

Δεύτερον, ο κίνδυνος ενό no-deal Brexit παραμένει υψηλός. O χρηματοπιστωτικός τομέας έχει σημειώσει πρόοδο στην προετοιμασία για αυτό το ενδεχόμενο αυτό, οι επιχειρήσεις σε άλλους τομείς – ιδίως οι μικρότερες επιχειρήσεις – είναι λιγότερο προετοιμασμένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!