Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τρία… πασαλείμματα και μια κηδεία για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης
[Tribune]: Τρία… πασαλείμματα και μια κηδεία για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

[Tribune]: Τρία… πασαλείμματα και μια κηδεία για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Τρία… πασαλείμματα και μια κηδεία. Με αυτό τον τίτλο το Politico αναλύει την πορεία και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης Μακρόν-Μέρκελ για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Το βασικό επιχείρημα του αρθρογράφου του κειμένου, Pierre Briancon, είναι ότι πίσω από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, εάν κανείς δώσει προσοχή στις λεπτομέρειες, θα διαπιστώσει ότι τα βασικά προβλήματα που αναμενόταν να λυθούν παραμένουν εκκρεμή.

«Την περασμένη εβδομάδα ο γάλλος πρόεδρος κατάφερε να κερδίσει από την Άνγκελα Μέρκελ ένα σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης (…)

Ήταν η πρώτη φορά στην 20χρονη ιστορία της νομισματικής ένωσης που μια συμφωνία για μεταρρύθμιση επετεύχθη χωρίς την πίεση μιας μεγάλης υπαρξιακής κρίσης. Αυτά είναι τα δύο μεγάλα κέρδη από την περίφημη διακήρυξη του Meseberg που έκαναν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Εάν όμως δει κανείς τις λεπτομέρειες του κειμένου καθώς και τον οδικό χάρτη των δύο υπουργών Οικονομικών, αυτό που θα δει θα μπορούσε να περιγραφεί με την ακόλουθη φράση: Τρία “πασαλείμματα” και μια κηδεία», αναφέρει στην ανάλυσή του Briancon.

«Πασάλειμμα» πρώτο: Ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης

Σύμφωνα με το αρθρογράφο του Politico, το πρώτο «πασάλειμμα» αφορά τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ένα σημείο στο οποίο επέμενε αρκετά ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την εκλογή του στην γαλλική προεδρία τον Μάιο του 2017. Στη συνάντηση του Meseberg, Μακρόν και Μέρκελ συμφώνησαν μεν ότι θα υπάρξει ένας τέτοιος προϋπολογισμός, δεν διευκρίνισαν όμως ούτε το μέγεθός του ούτε τη πηγή από την οποία χρηματοδοτείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!