Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Τράπεζες: Ποια δάνεια ετοιμάζουν για «κούρεμα» από 50% έως 85%
[Tribune]: Τράπεζες: Ποια δάνεια ετοιμάζουν για «κούρεμα» από  50% έως 85%

[Tribune]: Τράπεζες: Ποια δάνεια ετοιμάζουν για «κούρεμα» από 50% έως 85%

Μαζικά και αυτοματοποιημένα «κουρέματα” οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και 85%, βρίσκονται προ των πυλών από τις τράπεζες.

Η νέα πολιτική των τραπεζών για τη μείωση του στοκ των «κόκκινων” δανείων, η οποία θα καθιερώσει ως ενιαία πρακτική ρύθμισης τα «κουρέματα” οφειλών, θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο στη βάση συγκεκριμένου «εργαλείου” που θα λανσάρουν στην αγορά οι τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ”, θα πρόκειται για «εργαλείο – κόφτη” που έχουν επεξεργαστεί οι τράπεζες σε συνεργασία με την PWC και το οποίο θα στοχεύσει καταρχάς στις οφειλές από δάνεια του νόμου Κατσέλη, ύψους 17 δισ. ευρώ.

Η υιοθέτηση του νέου αυτόματου κόφτη οφειλών θα συμπέσει με την ολική αλλαγή τοπίου για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου θα «σπάσει” το τραπεζικό τους απόρρητο.

Αυτόματος «κόφτης” οφειλής

Τον Σεπτέμβριο τράπεζες και SSM θα συμφωνήσουν νέα αυξημένη στοχοθεσία για τη μείωση των NPLs που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι ενισχυμένη κατά 2 δισ. ευρώ.

Η πίεση να επιτύχουν ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους είναι αυτή που θα επιβάλει την «επιθετικότερη” πολιτική των τραπεζών στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την αύξηση των ανακτήσεων οφειλών. Στο πλαίσιο της επιθετικότερης αυτής στρατηγικής που θα περιλαμβάνει αύξηση των πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων και των πλειστηριασμών, «βασικό κορμό” θα αποτελέσει η νέα μορφή ρυθμίσεων με «κουρέματα” οφειλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!