Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιπρόσθετους δασμούς στα αγαθά από το Μεξικό ως «αντίποινα» στην παράτυπη μετανάστευση
[Tribune]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιπρόσθετους δασμούς στα αγαθά από το Μεξικό ως «αντίποινα» στην παράτυπη μετανάστευση

[Tribune]: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιπρόσθετους δασμούς στα αγαθά από το Μεξικό ως «αντίποινα» στην παράτυπη μετανάστευση

Την επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, μέχρις ότου οι μεξικανικές Αρχές σταματήσουν τις ροές παράτυπων μεταναστών, ανήγγειλε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως προανήγγειλε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από τη 10η Ιουνίου θα εφαρμόζεται δασμός 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ και ο δασμός αυτός θα αυξάνεται κατά 5% κάθε μήνα, ώσπου να ανέλθει στο 25% τον Οκτώβριο, σε μία προσπάθεια της Ουάσιγκτον να πιέσει τη μεξικανική κυβέρνηση να σταματήσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων από την κεντρική Αμερική προς τα σύνορα των δύο χωρών.

«Ο δασμός σταδιακά θα αυξάνεται ώσπου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να επιλυθεί, και τότε οι δασμοί θα καταργηθούν», διευκρίνισε ο Τραμπ με ανάρτησή του.

Κατήγγειλε επίσης την «παθητική συνεργασία» του Μεξικού σε αυτή την «μαζική εισβολή» που αποτελεί «μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την οικονομία των ΗΠΑ» και απαίτησε από τις μεξικανικές Αρχές να «επαναπατρίζουν» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Απαντώντας με επιστολή του στον ένοικο του Λευκού Οίκου ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε πως πολιτική που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «πρώτα η Αμερική» είναι «εσφαλμένη».

Ο Λόπες Ομπραδόρ επισήμανε ότι θέλει να αποφύγει «τη σύγκρουση» με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη και η αδελφοσύνη των ανθρώπων είναι σημαντικότερα από τα σύνορα.

Ο Μεξικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!