Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τούρκος πολιτικός: Θέμα χρόνου να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ
[Tribune]: Τούρκος πολιτικός: Θέμα χρόνου να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ

[Tribune]: Τούρκος πολιτικός: Θέμα χρόνου να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Την εκτίμησή του ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί ήδη την Τουρκία εν δυνάμει εχθρό και την πεποίθησή του ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αναπόφευκτη, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Βατάν Ντογκού Περιντσέκ.

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με τον Ντογκού Περιντσέκ, τον ηγέτη του τουρκικού κόμματος Βατάν και πρώην υποψηφίου για την τουρκική προεδρία, η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ «με την πραγματική έννοια της λέξης», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Περιντσέκ εκτιμά ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί την Τουρκία εν δυνάμει στόχο. Σύμφωνα με τον συλλογισμό του ίδιου, «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η «Νότια Κύπρος» κάνουν συστηματικά ασκήσεις που έχουν στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία δεν είναι πραγματικά μέλος του ΝΑΤΟ, όμως θεωρείται από τη συμμαχία ως εχθρός».

Μάλιστα, ο Περιντσέκ υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι θέμα χρόνου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, η Ουάσινγκτον είχε στείλει σχεδόν «πέντε χιλιάδες φορτηγά» γεμάτα πολεμοφόδια για τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι αυτές οι απειλές εναντίον της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσουν ως αφύπνιση για τη χώρα μας», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!