Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Tούρκος αντιπρόεδρος: Θα κάνουμε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ – Δεν θα μας κουνούν το δάχτυλο
[Tribune]: Tούρκος αντιπρόεδρος: Θα κάνουμε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ – Δεν θα μας κουνούν το δάχτυλο

[Tribune]: Tούρκος αντιπρόεδρος: Θα κάνουμε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ – Δεν θα μας κουνούν το δάχτυλο

«Και στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας για φυσικό αέριο» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε ένα «κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακίτ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι η τουρκική θέση είναι πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες οι οποίες έχουν και οι δύο δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες του νησιού.

«Όσα δικαιώματα έχει η «νότιος Κύπρος» τα ίδια δικαιώματα έχει και η βόρειος επί των υδρογονανθράκων εκεί. Κι εμείς άλλωστε ως Τουρκία έχουμε συμφωνίες με την «βόρειο Κύπρο». Συνεχίζουμε εντατικά τις έρευνές μας στην ΑΟΖ», σημείωσε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος επεσήμανε ακόμη: «Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές που κήρυξε η άλλη πλευρά. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει λάβει αδειοδότηση από παλιά, συνεχίζουμε τις έρευνές μας και θα τις συνεχίσουμε. Και μετά στην ΑΟΖ που διεξάγει τώρα έρευνες το Μπαρμαρός, στο τεμάχιο 9. Στο τέλος μπορεί να γίνει γεώτρηση».

«Όποιος και αν πει, ό,τι και να πει, αυτό είναι δικαίωμα της «τδβκ». Επομένως δεν επιτρέπουμε να αγνοούν αυτό το δικαίωμα, να γίνεται προσπάθεια τυγχάνει μονομερούς εκμετάλλευσης αυτού του δικαιώματος ή να γίνεται προσπάθεια να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, σχηματίζοντας συμμαχίες διεθνούς διάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!