Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία θέλει προτεκτοράτο τη βορειοδυτική Συρία – Οι ΗΠΑ διαφωνούν – Ζήτημα χρόνου η σύγκρουση
[Tribune]: Η Τουρκία θέλει προτεκτοράτο τη βορειοδυτική Συρία – Οι ΗΠΑ διαφωνούν – Ζήτημα χρόνου η σύγκρουση

[Tribune]: Η Τουρκία θέλει προτεκτοράτο τη βορειοδυτική Συρία – Οι ΗΠΑ διαφωνούν – Ζήτημα χρόνου η σύγκρουση

Μια μεγάλη αμερικανοτουρκική αναμέτρηση λαμβάνει χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα βορειοδυτικά της Συρίας.

Τουρκία και ΗΠΑ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν την πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν ισλαμιστικές οργανώσεις που δια τηρούν δεσμά με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το Σάββατο ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» Νίκος Στέλγιας.

Στην Ιντλίμπ υπάρχουν και παράγοντες που διατηρούν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, κυρίως η οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), την οποία καταπολεμά πλέον n Τουρκία.

Πριν από λίγες ημέρες, στην Τουρκία, οι διωκτικές Αρχές ξεκίνησαν επιχειρήσεις που στρέφονται κατά της συριακής Αλ Κάιντα, δηλαδή της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Πληροφορίες από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης που επικαλείται η «Καθημερινή» δείχνουν ότι οι εξελίξεις στη Συρία έχουν φτάσει σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Η Τουρκία υποψιάζεται ότι οι ΗΠΑ, κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα εξαπολύσουν επίθεση κατά των ισλαμιστικών οργανώσεων της Ιντλίμπ.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να βασιστούν στην υποστήριξη και στη συνεργασία των Κούρδων, γεγονός που πιθανώς να ανοίξει τον δρόμο για την επέκταση των περιοχών που ελέγχονται από το κουρδικό κίνημα προς τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου (σ.σ. η κουρδική έξοδος στη Μεσόγειο για την οποία το TRIBUNE σας έχει ενημερώσει σε παλαιότερες αναρτήσεις του).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!