Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία πήρε «άδεια» από το ψευδοκράτος για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
[Tribune]: Η Τουρκία πήρε «άδεια» από το ψευδοκράτος για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

[Tribune]: Η Τουρκία πήρε «άδεια» από το ψευδοκράτος για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ελπίδα ότι και η Τουρκία θα αναζητήσει φυσικό αέριο στην Κύπρο, εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμές προσθέτοντας:

«Μακάρι αυτή την πραγματικότητα να την δει η απέναντι πλευρά και να συμφωνήσουν σε ένα μοντέλο με το οποίο και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες».

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός υπενθύμισε ότι η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος κάνουν έρευνες φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

«Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν δυνητικά ενεργειακά αποθέματα και πρώτα ο θεός με τις πρώτες μας έρευνες θα πετύχουμε κι εμείς».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν βρίσκουμε σωστό η ελληνοκυπριακή πλευρά (σ.σ. όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) να συμπεριφέρεται ως η μόνη κυρίαρχη στο νησί (σ.σ. που είναι) και να διαχειρίζεται μόνη της τις ενεργειακές πηγές του νησιού ενισχύοντας την οικονομία της.

»Εκεί υπάρχει μια τουρκοκυπριακή κοινότητα, πρέπει τα δικαιώματά τους και τα συμφέροντά τους δια διαφυλαχτούν δίκαια».

«Αν φυσικά οι δύο ηγέτες καθίσουν στο τραπέζι και βρουν μια λύση θα είμαστε ικανοποιημένοι αν συμφωνήσουν.

»Αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουμε σωστό η ελληνοκυπριακή πλευρά να κηρύσσει τις δικές της περιοχές και να λέει θα τα βγάλω μόνη μου.

»Επειδή όπως γνωρίζετε και η «τδβκ» (ψευδοκράτος – κατεχόμενα) στην άλλη πλευρά έκανε το ίδιο ορίζοντας τα οικόπεδά της και αδειοδότησε την Τουρκία και επομένως λέμε κι εμείς ότι θα αναζητήσουμε εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!