Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Τουρκία μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει, η απάντηση Τζανακόπουλου για τα Ίμια (βίντεο)
[Tribune]: Η Τουρκία μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει, η απάντηση Τζανακόπουλου για τα Ίμια (βίντεο)

[Tribune]: Η Τουρκία μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει, η απάντηση Τζανακόπουλου για τα Ίμια (βίντεο)

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, να απειλεί όσο θέλει και να παραλογίζεται όσο θέλει το δεδομένο είναι ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν. Τα σύνορα δεν αμφισβητούνται, η κυριαρχία τους είναι σαφής και προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες η Τουρκία έχει υπογράψει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση, ούτως ή άλλως η πολιτική της έντασης δεν την έχει βοηθήσει ως τώρα. Επιπλέον είναι προτιμότερο για την ασφάλεια όλων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση με σαφήνεια έχει πει ότι δεν επιβεβαιώνεται το περιστατικό που αναφέρει η Τουρκία. Το περιστατικό για υποστολή σημαίας δεν έχει συμβεί καθώς δεν υπάρχει γνώση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και έχει διαψευστεί από το ΓΕΕΘΑ.

Ερωτηθείς για το συμβάν με τους νεαρούς που ύψωσαν με δική τους πρωτοβουλία σημαία στα νησιά δίπλα στους Φούρνους ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το σύνολο του πολιτικού κόσμου συμφωνεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες αλλά από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

«Η Τουρκία δεν θα πρέπει να μπερδεύει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι»

«Η σημαία σε μια τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι απλώς ότι σηκώνω μια σημαία στο σπίτι μου. Με δεδομένη την κατάσταση στο Αιγαίο πάνω από 30, 40 χρόνια καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες διότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση έντασης και δημιουργούνται περιστατικά που σε καμία περίπτωση δεν είναι θεμιτά» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!