Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Τουρκία λέγοντας «τα Ίμια είναι δικά μας» επιθυμεί πόλεμο; 400.000 κουρδικά τουφέκια έτοιμα να τη σαρώσουν από μέσα
[Tribune]: Η Τουρκία λέγοντας «τα Ίμια είναι δικά μας» επιθυμεί πόλεμο; 400.000 κουρδικά τουφέκια έτοιμα να τη σαρώσουν από μέσα

[Tribune]: Η Τουρκία λέγοντας «τα Ίμια είναι δικά μας» επιθυμεί πόλεμο; 400.000 κουρδικά τουφέκια έτοιμα να τη σαρώσουν από μέσα

Το Ίμια είναι τουρκικά ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την ένταση με τη χώρα μας στα όρια της εμπόλεμης κατάστασης.

Απελπισμένοι οι Τούρκοι από την ήττα που υφίστανται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, αποκλεισμένοι από την ανατολική Μεσόγειο από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, αποφασίζουν να εκτονώσουν την εσωτερική και υπαρξιακή τους κρίση σε μια ευθεία σύγκρουση με την Ελλάδα, τόσο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όσο και στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι, αισθανόμενοι να ασφυκτιούν και βλέποντας το νεο-οθωμανικό τους όνειρο να μετατρέπεται σε εφιάλτης, εφιάλτης που απειλεί με διαμελισμό της Τουρκίας, στρέφονται κατά του ιστορικού τους εχθρού, την Ελλάδα, για να συσπειρώσουν τον χυδαίο απλοϊκό ανατολίτικο όχλο.

Την ίδια ώρα 400.000 κουρδικά τουφέκια περιμένουν ένα σινιάλο πολεμικής αναμέτρησης Ελλάδας Τουρκίας για να ξεχυθούν σε πόλεις και από βουνά και να τιμωρήσουν τους κατακτητές τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του μιλά ουσιαστικά για επικίνδυνες κινήσεις από την Ελλάδα στην περιοχή των Ιμίων, καλώντας μάλιστα τη χώρα μας να τις σταματήσει.

Απαντώντας στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά και την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το τουρκικό υποστηρίζει ότι η χώρα μας «παραπλανά το κοινό όπως έχουμε συνηθίσει, διαστρεβλώνοντας όπως πάντα τα γεγονότα».

«Στην πραγματικότητα, ο υφυπουργός μας κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ, σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους ελιγμούς σκαφών του ελληνικού λιμενικού γύρω από τις βραχονησίδες Ιμια, που ανήκουν στη χώρα μας και είπε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις εχθρικές κινήσεις σε θάλασσα και αέρα και ότι δεν θα τις ανεχθούμε, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις, προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!