Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
[Tribune]: Η Τουρκία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

[Tribune]: Η Τουρκία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ουσιαστική καταδίκη του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και της δικαιοσύνης στην Τουρκία αποτελεί η ομόφωνη απόφασή του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου με την οποία καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του άρθρου 10 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την ελευθερία της έκφρασης.

Η υπόθεση αφορούσε την ποινική καταδίκη της Hatice Çoban από τα τουρκικά δικαστήρια, για τη διάδοση προπαγάνδας υπέρ του ΡΚΚ σε μία ομιλία που είχε δώσει.

Το ΕΔΑΔ επανέλαβε ότι η δίκαιη διαδικασία και οι διαδικαστικές εγγυήσεις που, σύμφωνα με την Σύμβαση, πρέπει να δίνονται, είναι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση της αναλογικότητας μιας παρέμβασης στην ελευθερία της έκφρασης.

Με τη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα εθνικά δικαστήρια της Τουρκίας δεν είχαν εξετάσει τα σχετικά επιχειρήματα από την κ. Çoban, η οποία αμφισβήτησε την αξιοπιστία και την ακρίβεια των βασικών αποδεικτικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν, για την υποστήριξη της καταδίκης της.

Συνεπώς, συμπεραίνεται στην απόφαση, τα τουρκικά δικαστήρια δεν είχαν εκπληρώσει την αποστολή τους, σταθμίζοντας τα διάφορα συμφέροντα που διακυβεύονταν για τους σκοπούς του άρθρου 10 της σύμβασης.

To ΕΔΑΔ, τέλος, υποχρέωσε την Τουρκία να καταβάλλει 2.500 ευρώ στην κυρία κ. Çoban, για μη χρηματική ζημιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!