Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Τουρκία αισθάνεται να της «σφίγγουν τη θηλιά» Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος – Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ
[Tribune]: Η Τουρκία αισθάνεται να της «σφίγγουν τη θηλιά» Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος – Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

[Tribune]: Η Τουρκία αισθάνεται να της «σφίγγουν τη θηλιά» Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος – Τι λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Απειλεί (πάλι) Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, η κατοχική δύναμη Τουρκία, μετά την κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών , που έγινε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χ. Ακσόι, δήλωσε ότι η Τουρκία απορρίπτει πλήρως «τους αβάσιμους», όπως αναφέρει, «ισχυρισμούς σχετικά με τη χώρα μας στην κοινή δήλωση της τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου 2019».

Είναι φανερό, σχολιάζει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου , ότι η δήλωση των τριών υπουργών πόνεσε την Τουρκία, που βλέπει ότι απομονώνεται πλήρως στην ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση του Τούρκου εκπροσώπου αναφέρει επίσης τα εξής:

«Οι τελευταίες προσπάθειες της Ελλάδας και της τριμερούς να εμπλέξουν τις χώρες της περιοχής, εκτός από τις χώρες της ΕΕ, στις μαξιμαλιστικές εθνικές πολιτικές τους, δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν έχουν ούτε εξουσία, ούτε αρμοδιότητα αναφορικά με τα «προβλήματα» του Αιγαίου και του Κυπριακού.

»Τα βήματα με πολιτικές σκοπιμότητες που αποσκοπούν στην απομόνωση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας.

»Επίσης, είναι παράλογο η Ελλάδα να προβεί σε αβάσιμες αξιώσεις εναντίον της Τουρκίας σε μια περίοδο που στέλνει σε εμάς μηνύματα συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!