Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές» της ΕΕ για κυρώσεις
[Tribune]: Η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές» της ΕΕ για κυρώσεις

[Tribune]: Η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές» της ΕΕ για κυρώσεις

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι η Τουρκία, όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες Δευτέρα , μετά την υιοθέτηση του πλαισίου για τα περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας από το το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε .

Το τουρκικό υπουργείο τονίζει ότι η Άγκυρα δεν θα σταματήσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, «παρά τα ακατανόητα βήματα της Ε.Ε.», ενώ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο σήμερα (11 Νοεμβρίου) του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. δείχνουν ότι κανένα από τα μηνύματα που δώσαμε μετά τις συνόδους της 15ης Ιουλίου και της 14ης Οκτωβρίου 2019 του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, δεν έφτασαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

«Είναι μάταιη η προσδοκία ότι η χώρα μας θα κάνει πίσω από τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, υποκύπτοντας στις απειλές.

»Κανείς να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του, το πλαίσιο για περιοριστικά μέτρα καθιστά δυνατόν να τεθούν υπό καθεστώς κυρώσεων:

1. Πρόσωπα ή οντότητες που ευθύνονται για δραστηριότητες γεώτρησης σχετιζόμενες με δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων για τις οποίες δεν έχει δοθεί άδεια από την Κύπρο εντός των χωρικών της υδάτων, της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης (ΑΟΖ) ή της υφαλοκρηπίδας της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!