Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον φίλο της Ελλάδας και του Τσίπρα – Έχουν πάθει πανικό
[Tribune]: Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον φίλο της Ελλάδας και του Τσίπρα – Έχουν πάθει πανικό

[Tribune]: Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον φίλο της Ελλάδας και του Τσίπρα – Έχουν πάθει πανικό

Ποινή ισόβιων δεσμών 30 φορές προτείνουν οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές για τον σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας και σύμμαχο των ΗΠΑ Σάλεχ Μουσλίμ, τον οποίο κατηγορούν (χωρίς στοιχεία αλλά δεν έχει καμία σημασία) ότι εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα.

Ο κ. Μουσλίμ είναι συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του οποίου (YPG) μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Συνολικά 68 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Σάλεχ Μούσλιμ και άλλα ηγετικά στελέχη των Κούρδων, κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα.

Στην επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι και οι Κούρδοι της Συρίας την καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή.

Επειδή όμως οι Τούρκοι έχουν εισβάλλει στη βορειοδυτική Συρία και θέλουν να εξοντώσουν τους Κούρδους αντάρτες, ώστε να εμποδίσουν τη δημιουργία του λεγόμενου «κουρδικού διαδρόμου» που θα μεταφέρει τους κουρδικούς υδρογονάνθρακες από το βόρειο Ιράκ στις ακτές της Μεσογείου, πράγμα που η Τουρκία θεωρεί «απομόνωση» και αρχή για διαμελισμό της, στοχεύουν στον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, που συμμετέχει και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, για να απαξιώσουν τον κουρδικό αγώνα.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς, οι ίδιοι που φυλακίζουν αβέρτα όποιον «μυρίζει» για γκιουλενιστής, ζητούν για καθέναν από τους κατηγορουμένους ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε αδίκημα που διέπραξαν: 29 φορές ισόβια για τα 29 θύματα της επίθεσης και άλλη μία για «υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους».

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μουσλίμ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!