Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Τον περιμένει ο Μακρόν – Μετά σειρά έχει η Μέρκελ
[Tribune]: Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Τον περιμένει ο Μακρόν – Μετά σειρά έχει η Μέρκελ

[Tribune]: Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο Παρίσι – Τον περιμένει ο Μακρόν – Μετά σειρά έχει η Μέρκελ

Για τον κύκλο επαφών που θα έχει το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος των διεθνών επαφών του Πρωθυπουργού είναι -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και η παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 22 Αυγούστου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ενώ στις 29 του μήνα θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει και το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, «έχοντας ως ισχυρό χαρτί τη θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές».

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι, με την Άνγκελα Μέρκελ στις 29 του μήνα στο Βερολίνο, με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στη Χάγη (η Ολλανδία είναι χώρα που πρέπει να ψηφίσει το Κοινοβούλιο τη στάση της κυβέρνησης για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα) και με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει για περίπου μία εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις και με άλλους ξένους ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!