Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Την κατάσταση στη Λιβύη συζήτησαν τηλεφωνικά Πούτιν και Κόντε
[Tribune]: Την κατάσταση στη Λιβύη συζήτησαν τηλεφωνικά Πούτιν και Κόντε

[Tribune]: Την κατάσταση στη Λιβύη συζήτησαν τηλεφωνικά Πούτιν και Κόντε

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουσέπε Κόντε, συζήτησαν την Τετάρτη τηλεφωνικά την κατάσταση στη Λιβύη.

Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν μια «διεξοδική» ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διεθνούς διάσκεψης στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου, δήλωσε το Κρεμλίνο σε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τη θεμελιώδη σημασία του συντονισμού με τις παρατάξεις της Λιβύης όλων των παραμέτρων της διευθέτησης που εκπονούνται σήμερα (σ.σ. εχθές Τετάρτη) στις γραμμές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ », ανέφερε.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε τη συνάντηση Ρώσων και Ιταλών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Ρώμη στις 18 Φεβρουαρίου.

Θα είναι η τέταρτη τέτοια συνάντηση από το 2009, όπως ανέφερε, ένα σχήμα που ξεκίνησε πριν 11 χρόνια ύστερα από πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου και του τότε Ιταλού πρωθυπουργού.

Οι υπουργοί θα έχουν και ξεχωριστές συναντήσεις, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

«Θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα διεθνών θεμάτων -με έμφαση στην παγκόσμια σταθερότητα και την επίλυση των πλέον σοβαρών διαπεριφερειακών προβλημάτων- ιδίως εκείνων που σχετίζονται με τον έλεγχο και την ασφάλεια των εξοπλισμών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!