Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Την Αχρίδα και όχι τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο Πομπέο – Βράδυ Παρασκευής στην Αθήνα
[Tribune]: Την Αχρίδα και όχι τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο Πομπέο – Βράδυ Παρασκευής στην Αθήνα

[Tribune]: Την Αχρίδα και όχι τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο Πομπέο – Βράδυ Παρασκευής στην Αθήνα

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται στη Βόρεια Μακεδονία την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Θα κάνει μια σύντομη στάση στην Αχρίδα και όχι στην πρωτεύουσα Σκόπια.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντήσει στην Αχρίδα τον Πρόεδρο της χώρας, τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Εξωτερικών και την υπουργό Άμυνας και θα επισκεφθεί την εκκλησία της Παναγίας της Περιβλέπτου.

Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός αξιωματούχος, πολλές από τις εικόνες και τις τοιχογραφίες στην εκκλησία συντηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν πρόσφατα με χρηματοδότηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Σκόπια.

Την ίδια ημέρα ο Μάικ Πομπέο θα αναχωρήσει από την Αχρίδα για την Αθήνα, όπου αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής.

Το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και με τους υπουργούς Δένδια (Εξωτερικών) και Παναγιωτόπουλο (Άμυνας).

Ο Μάικ Πομπέο θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου.

Στις συναντήσεις του Σαββάτου είναι πολλά τα ζητήματα που έχει να συζητήσει με την ελληνική πλευρά όπως και την προετοιμασία της δεύτερης φάσης του στρατηγικού διαλόγου, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα, μετά την αναχώρηση του Αμερικανού υπ. Εξωτερικών.

Ο στρατηγικός διάλογος έχει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, θα τα συνεννοηθεί ο Μάικ Πομπέο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα οποία οι Αμερικανοί συνεργάζονται με τους Έλληνες, όπως «η Άμυνα και η Ασφάλεια, η Ελλάδα είναι ένας μείζων και σημαντικός ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος» σε περιοχές όπως «η Ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο, η Μαύρη Θάλασσα» σημαντικές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Μάικ Πομπέο θα δώσει και ομιλία στην Αθήνα για τη διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την ταχεία οικονομική πρόοδο στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!