Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι θα συζητηθεί στο τελευταίο Eurogroup του Σόιμπλε – Εκτός ατζέντας η Ελλάδα
[Tribune]: Τι θα συζητηθεί στο τελευταίο Eurogroup του Σόιμπλε – Εκτός ατζέντας η Ελλάδα

[Tribune]: Τι θα συζητηθεί στο τελευταίο Eurogroup του Σόιμπλε – Εκτός ατζέντας η Ελλάδα

Ζητήματα οικονομικής φύσης σχετικά με τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να απασχολήσουν το σημερινό Eurogroup, με το ζήτημα της Ελλάδας να βρίσκεται μετά από πολύ καιρό, εκτός τραπεζιού των συζητήσεων.

Οι προτάσεις σχετικά με τη μετεξέλιξη του μηχανισμού σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα τεθούν στο επίκεντρο, με το Βερολίνο και το Παρίσι να στηρίζουν την πρόταση χωρίς «κοινοτικοποίηση» χρεών και αιχμή τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών. Ακόμα, αναμένεται να συζητηθούν και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί καλύτερα η μείωση της φορολόγησης της εργασίας.

Επίσης, θα είναι η τελευταία Σύνοδος για τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αποχωρεί καθώς στην επερχόμενη γερμανική κυβέρνηση θa αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι Θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για την τρίτη αξιολόγηση μετά τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 13-15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες συνεννοήσεις των Ευρωπαίων με το Ταμείο.

Η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο να ολοκληρώσει έως τις 6 Νοεμβρίου το 80% των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης, δηλαδή 76 από τα 95 προαπαιτούμενα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!