Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 26 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 6 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το τέλος του Μνημονίου προβάρει ο Τσίπρας – Αχτίδα για «ευρωπαϊκή Άνοιξη»
[Tribune]: Το τέλος του Μνημονίου προβάρει ο Τσίπρας – Αχτίδα για «ευρωπαϊκή Άνοιξη»

[Tribune]: Το τέλος του Μνημονίου προβάρει ο Τσίπρας – Αχτίδα για «ευρωπαϊκή Άνοιξη»

Τα θετικά της γρήγορης συμφωνίας με τους θεσμούς που εντείνουν την αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία σε συνδυασμό με την κοινωνικά μεροληπτική πολιτική και την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής ανεβάζει στην ατζέντα το Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας τον τόνο για την επόμενη μέρα και την έξοδο από το Μνημόνιο.

Το βασικό σήμα που θέλει να στείλει το Μαξίμου στην κοινωνία είναι ότι πριν καν η Ελλάδα εξέλθει του Μνημονίου, η κυβέρνηση δείχνει την πρόθεσή της να συνεχίσει τη «ταξικά μεροληπτική» πολιτική της υπέρ των αδυνάμων.

Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς και δεν είναι συνηθισμένο να κλείνει μία αξιολόγηση με… 40% αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων ή με ρυθμίσεις που θέτουν τους εργαζόμενους σε προτεραιότητα έναντι των τραπεζών και λοιπών πιστωτών, όπως θα γίνεται πλέον με τις υπό εκκαθάριση και πλειστηριασμό επιχειρήσεις που έχουν αφήσει απλήρωτους εργαζομένους.

Η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανοίγει το δρόμο για την εντατικοποίηση των συζητήσεων για την πορεία εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει το κυβερνητικό αφήγημα πως τα δύσκολα είναι πίσω, αφού το πρόγραμμα ολοκληρώνεται χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.

Ήδη από χθες ο υπουργός Επικρατείας είχε αρχίσει να στέλνει τα σχετικά μηνύματα, αποφαινόμενος ότι «ανοίγει πια ο δρόμος όχι τυπικά, αλλά επί της ουσίας, ο δρόμος για την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία».

Στην Ηρώδου Αττικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι από καταβολής των μνημονίων η τρίτη αξιολόγηση είναι η… πρώτη που κλείνει σε συνθήκες κανονικότητας και χωρίς καθυστερήσεις και απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα, γεγονός που παραπέμπει στο «συμβιβασμό» των θεσμών πως πλέον το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και δεν χωρούν περιθώρια ούτε για «προβοκάτσιες» ούτε για νέα πειράματα σε βάρος της οικονομίας που κατά κοινή ομολογία ανακάμπτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!