Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία στις πόλεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων
[Tribune]: Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία στις πόλεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

[Tribune]: Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία στις πόλεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με αρχή από τη Γερμανία, η οποία πλέον μετά από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου δεν θα επιτρέπει την κυκλοφορία παλιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και σε καμιά περίπτωση δεν θα μετατεθεί για τους επόμενους μήνες, παρά την επιθυμία της κυβέρνησης να καθυστερήσει την εφαρμογή της η οποία θίγει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Η δικαστική απόφαση ορίζει ως άμεση την ανάγκη της απαγόρευσης των παλιών diesel αυτοκινήτων καθώς μέσω αυτής επισημαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί ισοδύναμα μέτρα από τις τοπικές αρχές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Σύμφωνα με την απόφαση άμεσα έχει απαγορευθεί η κίνηση των «ρυπογόνων» μοντέλων (οχήματα που δεν πληρούν τα πρότυπα του Euro6) σε τουλάχιστον έντεκα δρόμους του Βερολίνου.

Από την άλλη εντείνονται οι προσπάθειες από τους επικεφαλής να επεκταθεί το μέτρο και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Το σίγουρο είναι πολύ άμεσα θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο του Βερολίνου που παρουσιάζει αυξημένο όριο οξειδίου του αζώτου που είναι άνω των 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση της Γερμανίας επεξεργαζόταν αρκετά σχέδια για τη μείωση της ρύπανσης ζητώντας από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες εμπορικά κίνητρα για να αλλάξουν τα οχήματά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!