Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας επηρεάζει την κρουαζιέρα στην Αν. Μεσόγειο
[Tribune]: Η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας επηρεάζει την κρουαζιέρα στην Αν. Μεσόγειο

[Tribune]: Η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας επηρεάζει την κρουαζιέρα στην Αν. Μεσόγειο

Η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Αμερικάνους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία, περιόρισε τις ελπίδες για άνοδο της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, επηρεάζοντας και την Ελλάδα.

Οι συγκρατημένα αισιόδοξες προβλέψεις για το 2019 αλλά κυρίως για το 2020 «πάγωσαν» και πλέον αναθεωρούνται.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Απριλίου το «USA Department of State» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρατείνει υπάρχουσα ταξιδιωτική οδηγία:

«Αναθεωρήστε το ταξίδι σας για την Τουρκία, λόγω της τρομοκρατίας και αυθαίρετων συλλήψεων. Κάποιες περιοχές έχουν αυξημένο ρίσκο».

Το γεγονός ότι οι τουρίστες κρουαζιέρας είναι στην πλειοψηφία τους Αμερικάνοι κάνει το πλήγμα για την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πολύ μεγάλο.

Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας που είναι οι περισσότερες αμερικανικών συμφερόντων δεν πλησιάζουν στην Πόλη και στα τουρκικά παράλια ενώ δεν πάνε ούτε στην Αίγυπτο.

Και στην πολυνησιακή Ελλάδα όμως οι προορισμοί παραμένουν ίδιοι χωρίς να προσεγγίζουν οι εταιρείες εναλλακτικούς προορισμούς.

Όπως επεσήμαναν στο «business stories» στελέχη της κρουαζιέρας, νησιά όπως για παράδειγμα η Πάρος, η Κως η Ίος και η Σύρος δεν είναι στα σχέδια των κολοσσών του κλάδου.

Πηγή – Διαβάστε περισσότερα: NewMoney

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!