Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Ταχίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) κατάφερε βαριές απώλειες στον συριακό στρατό
[Tribune]: Η Ταχίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) κατάφερε βαριές απώλειες στον συριακό στρατό

[Tribune]: Η Ταχίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) κατάφερε βαριές απώλειες στον συριακό στρατό

Τζιχαντιστές αντεπιτέθηκαν την Τετάρτη σε μαχητές πιστούς στο καθεστώς της Δαμασκού σκοτώνοντας 21 εξ αυτών στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν τους «φονικούς βομβαρδισμούς τους», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έφοδος έγινε στα όρια του βόρειου τομέα της επαρχίας της Χάμα, που γειτονεύει με αυτή της Ιντλίμπ, από μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) και μικρότερων τζιχαντιστικών οργανώσεων, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τα τέλη Απριλίου, το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, του στενότερου συμμάχου του, βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά τομείς υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, και στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια.

Το τελευταίο μεγάλο οχυρό των τζιχαντιστών στη Συρία βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στα χέρια της Ταχρίρ Αλ Σαμ, που συνεχίζει να κατέχει περιοχές και στις άλλες τρεις επαρχίες της χώρας όπου μαίνεται πόλεμος από το 2011.

Μετά την προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που ανακατέλαβαν τομείς διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες μάχες, οι τζιχαντιστές «εξαπέλυσαν αντεπίθεση» και κατέλαβαν πολλούς λόφους, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!