Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους (χάρτης)
[Tribune]: Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους (χάρτης)

[Tribune]: Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους (χάρτης)

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) βρίσκεται στο χείλος μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το προσκείμενο στη Δαμασκό Al Masdar News.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατέλαβαν τη Δευτέρα το απόγευμα ένα χωριό που τον είχαν υπό τον έλεγχό τους οι μισθοφόροι των Τούρκων που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή Ασπίδα του Ευφράτη.

Κινούμενες προς τα ανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, η συριακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά και η νεοσυσταθείσα Συριακή Εθνική Αντίσταση κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Αζράκ, που κατείχαν οι φιλότουρκοι, φτάνοντας στα πέντε χιλιόμετρα δυτικά από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ που επιθυμεί να καταλάβει ο Ερντογάν.

Πολεμικός χάρτης της μάχης-πολιορκίας γύρω από την Αλ Μπαμπ. Με κόκκινο χρώμα οι οι κυβερνητικοί, με κίτρινο οι Κούρδοι των SDF, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο οι Τούρκοι και με πορτοκαλί η κατά τα φαινόμενα συνεργασία Κούρδων και κυβερνητικών.

Η Συριακή Εθνική Αντίσταση συγκροτήθηκε από την Ταξιαρχία Μαρτύρων του Καφρ Σαγκίρ, μια κυρίως φιλοκυβερνητική κουρδική μονάδα που πολεμά με σθένος υπέρ του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η συγκεκριμένη ένοπλη δύναμη θεωρείται και «γέφυρα» μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) της βόρειας Συρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!