Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στις 17.00 εκπνέει η προθεσμία των Κούρδων της Συρίας και η Τουρκία απειλεί
[Tribune]: Στις 17.00 εκπνέει η προθεσμία των Κούρδων της Συρίας και η Τουρκία απειλεί

[Tribune]: Στις 17.00 εκπνέει η προθεσμία των Κούρδων της Συρίας και η Τουρκία απειλεί

Στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, εκπνέει η προθεσμία αποχώρησης των δυνάμεων της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, ωστόσο, όπως δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) εξακολουθούν να μην έχουν αποσυρθεί πλήρως από τη λωρίδα γης στη βορειοανατολική Συρία από την οποία η Άγκυρα λέει πως πρέπει να φύγουν.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν από μία εβδομάδα ανάμεσα στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα απομακρύνουν όλες τις δυνάμεις των YPG και τα όπλα τους από μία λωρίδα εδάφους 30 χιλιομέτρων νότια των συροτουρκικών συνόρων μέχρι τις 6 μ.μ. (τοπική ώρα, 17.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Μετά την προθεσμία αυτή, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, οι ρωσικές και οι τουρκικές δυνάμεις θα αρχίσουν να περιπολούν από κοινού σε μια πιο στενή λωρίδα γης 10 χιλιομέτρων από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στο Σότσι και ενίσχυσε την ήδη υφιστάμενη κατάπαυση του πυρός, συνήφθη με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και σταμάτησε την τουρκική επίθεση που διεξάγεται με την ονομασία «Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με τους Κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Φαίνεται πως η τρομοκρατική οργάνωση YPG εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή της Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Αυτή η μάχη (εναντίον της τρομοκρατίας) δεν τελείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!