Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στην Αλβανία λένε ότι «Έλληνες εξτρεμιστές» κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες
[Tribune]: Στην Αλβανία λένε ότι «Έλληνες εξτρεμιστές» κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες

[Tribune]: Στην Αλβανία λένε ότι «Έλληνες εξτρεμιστές» κατέστρεψαν τις νέες πινακίδες

Στην Αλβανία, στη Βόρεια Ήπειρο, επανατοποθετήθηκαν δίγλωσσες πινακίδες, με τα αλβανικά πρώτη γλώσσα και τα ελληνικά δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί από τις δημοτικές Αρχές και αφαιρέθηκαν από τις αλβανικές Αρχές είχαν πρώτη την ελληνική και δεύτερη την αλβανική.

Ωστόσο και αυτές οι νέες δίγλωσσες πινακίδες βανδαλίστηκαν. Αλβανικά Μέσα μετέδωσαν ότι οι δράστες αυτή τη φορά είναι «Έλληνες εξτρεμιστές».

«Έλληνες εξτρεμιστές έριξαν πινακίδες στην αλβανική γλώσσα»

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «MAPO» σε ανάρτησή της με τον παραπάνω τίτλο, έγραψε ότι:

Επεισόδιο στο Δήμο Δερόπολης. Άτομα που χαρακτηρίζονται ως Έλληνες εξτρεμιστές έριξαν τις νέες πινακίδες που είναι γραμμένες στην αλβανική και ελληνική γλώσσα.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από την Αρχή Οδοποιίας Αλβανίας στην είσοδο του χωριού Δρόβιανη του Δήμου Δερόπολης που κατοικείται μόνον από Έλληνες μειονοτικούς.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Το επεισόδιο έρχεται μετά την αφαίρεση των δίγλωσσων πινακίδων που τοποθέτησε ο Δήμος Φοινίκης , όπου πρώτη αναγραφόταν δεύτερη η αλβανική γλώσσα.

Εφημερίδα ιδιοκτησίας Αλβανοτσάμη

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «ΜΑΡΟ», σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική shqiptarja.com, είναι ιδιοκτησίας εθνικιστή Αλβανοτσάμη.

Όπως έγραψε η shqiptarja.com, τη «ΜΑΡΟ» αγόρασε πρόσφατα ο Δήμαρχος –και σύμφωνα με φήμες και επιχειρηματίας- της μικρής πόλης Ρογκοζίνα, στην Περιφέρεια Δυρραχίου, Μπεκίρ Νουρεντίνι (Beqir Nuredini).

Αυτός είναι Αλβανοτσάμης και εκλέχθηκε το 2015 στο πόστο αυτό, ως εκπρόσωπος του ανθελληνικού κόμματος των τσάμηδων PDIU.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!